• Στην διάθεση σας για οποιαδήποτε πληροφορία
  • Office: Θεμιστοκλή Σοφούλη 10 50100 ΚΟΖΑΝΗ
  • Call us +(30) 2461023915-6977162795

Αρωματικά Φαρμακευτικά Φυτά

Τα τελευταία χρόνια έχει δοθεί μεγάλη έμφαση στα φυσικά αντιοξειδωτικά και έχει αρχίσει να υιοθετείται μια στάση ζωής, στην οποία τα αρωματικά φαρμακευτικά φυτά είναι πλέον μέρος της καθημερινής μας διατροφής, προσφέροντας στον οργανισμό μας ευεξία και ανεκτίμητα μακροχρόνια οφέλη για την υγεία μας.

Τα αρωματικά φαρμακευτικά φυτά είχαν πάντα μια ιδιαίτερη θέση στη ζωή όλων των λαών και όλων των εποχών. Η ιστορία της γνώσης τους ξεκινάει από την περίοδο του πρωτόγονου ανθρώπου, που αναζητούσε στα φυτά όχι μόνο την τροφή του αλλά και τα φάρμακα του. Κάθε πολιτισμός, από τους Ασσύριους και τους Σουμέριους, τους Αιγύπτιους, τους Κινέζους και φυσικά τους αρχαίους Έλληνες, διέθεσε πολύ χρόνο για την ανακάλυψη των θεραπευτικών ιδιοτήτων των αρωματικών φαρμακευτικών φυτών και την ωφέλεια τους στον άνθρωπο.

Για την Ελλάδα, τα αρωματικά φαρμακευτικά φυτά είναι ξεχωριστής σημασίας. Η αυτοφυής χλωρίδα της είναι από τις πλουσιότερες της Μεσογείου και των Βαλκανίων και έχουν καταγραφεί πάνω από 6.000 είδη, από τα οποία τα 500-600 είναι αρωματικά φαρμακευτικά φυτά. Η Ελλάδα είναι η 3η σε βιοποικιλότητα χώρα στον πλανήτη και είναι κατάλληλη για την ανάπτυξη των αρωματικών φαρμακευτικών φυτών, διότι έχει ιδανικές εδαφοκλιματικές συνθήκες, μπορούν να καλλιεργηθούν σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές, έχουν μικρές απαιτήσεις σε εισροές, παρουσιάζουν ανθεκτικότητα σε εχθρούς και ασθένειες, είναι ιδανικές καλλιέργειες για την εφαρμογή βιολογικών μεθόδων παραγωγής.

Τα αρωματικά φαρμακευτικά φυτά παρέχουν πολύτιμες φαρμακευτικές ουσίες, που συμβάλλουν όχι μόνο στην καταπολέμηση των ασθενειών αλλά και στην παράταση της ίδιας μας της ζωής. Εμπιστευτείτε τα βότανα που ζουν για χρόνια μέσα στην παράδοση μας και σίγουρα δεν θα χάσετε!